Μπάρες διπλής στρώσης με… κουνουπίδι!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πιστέψτε με! Είναι φανταστικές. Είναι υγιεινές, έχουν πολλές φυτικές ίνες, είναι νηστίσιμες και δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Το κουνουπίδι είναι ένα τόσο υγιεινό λαχανικό και αρκετοί δυσκολεύονται να το καταναλώσουν. Αυτές οι μπάρες είναι η τέλεια λύση. Και να επισημάνω ότι δεν το καταλαβαίνεις καθόλου!

Η πρώτη στρώση της μπάρας είναι πιο σκληρή, ενώ η δεύτερη στρώση είναι με το κουνουπίδι είναι πιο μαλακή και αυτό είναι που κάνει την μπάρα τόσο εθιστική! Για να φανταστείτε εμένα μου θυμίζει cookie dough και brownie

Μπάρες Βρώμης με Κουνουπίδι by Food Around Greece

Υλικά:

Μπάρες Βρώμης με Κουνουπίδι by Food Around Greece

1η στρώση:

2 κούπες βρώμη αλεσμένη

½ κούπα ταχίνι

1/3 κούπα μέλι

½ κούπα cacao nibs

1 κσ λάδι καρύδας

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

  • ¼ κγ αλάτι

2 στρώση:

200 γρ. κουνουπίδι ωμό

1+1/2 κούπα βρώμη αλεσμένη

½ κούπα από τα αγαπημένα μας δημητριακά

¾ κούπα μέλι

1 κσ ταχίνι

2 κσ κακάο

1 κσ λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της 1ης στρώσης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Θα δημιουργηθεί ένα εύπλαστο ζυμαράκι.

Σε ένα μικρό ταψάκι (ή και ταπεράκι) στρώνουμε το ζυμαράκι μας να πάει παντού και να είναι ομοιόμορφο.

Το μεταφέρουμε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε την 2η στρώση.

 

Βάζουμε στο μπλέντερ το κουνουπίδι μέχρι να λιώσει εντελώς και το ρίχνουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε την 2η στρώση πάνω από την πρώτη.

Το αφήνουμε στην κατάψυξη 2 ώρες και στην συνέχεια διατηρούμε στο ψυγείο.

Μπάρες Βρώμης με Κουνουπίδι by Food Around Greece