Πράξεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Ποικιλία Τυριών και Αλλαντικών

Το περιοδικό του δρόμου Σχεδία, αποτελεί κυριολεκτικά σχεδία σωτηρίας για κάθε άστεγο, ο οποίος έχει την ευκαιρία να «εργαστεί» πουλώντας το περιοδικό κερδίζοντας τα μισά έσοδα από κάθε ένα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μέσω της συμμετοχής τους στο εγχείρημα της Σχεδίας βρήκαν ένα σπίτι και μια καλύτερη ζωή.

Η Σχεδία μας χρειάζεται. Η βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη για την συνέχιση αυτού του τόσου σημαντικού έργου. Στο Shedia home λειτουργεί το εστιατόριο της Σχεδίας. Τα έσοδα όλα από το εστιατόριο φυσικά διατίθενται για την πραγματοποίηση του έργου της Σχεδίας. Επομένως, εσύ πως μπορείς να βοηθήσεις; Είτε αγοράζοντας ένα περιοδικό από τον άνθρωπο με το κόκκινο γιλέκο, είτε πηγαίνοντας για φαγητό στο σπίτι της Σχεδίας.

Μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία με τον Λευτέρη Λαζάρου, το εστιατόριο της Σχεδίας με σεφ πλεον τον Κώστα Λύκουρα, δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και δημιουργεί γέυσεις ελληνικές, νόστιμες και υγιεινές. Το πρωί μας φιλοξενεί για το καφεδάκι και το πρωινό μας, ενώ το βραδάκι μας σερβίρει κοκτέιλς και τάπας.

Στους τοίχους βρίσκονται κρεμασμένα τα δημιουργήματα από σχεδίες τα οποία μπορεί να αγοράσει κανείς προσφέροντας ακομά κάτι παραπάνω σε αυτό το φιλανθρωπικό εγχείρημα.

Κοκτέιλς και Τάπας

Εμείς επιλέξαμε να επισκεφθούμε το σπίτι της Σχεδίας ένα βραδάκι. Ήπιαμε τα ποτά μας τα οποία συνοδεύσαμε με μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών που αποτελείται από διάφορες μπουκίτσες για όλα τα γούστα. Άλλες είναι με τυρί, άλλες απο φακή ή με γαύρο. Επίσης δοκιμάσαμε χωριάτικη σαλάτα με αργοψημένη ντομάτα σε φωλιά από παξιμάδι και σαλάτα με φακές beluga. Φυσικά, η βραδιά έκλεισε με 2 γλυκά από το μενού. Τον περίφημο σιμιγδαλένιο χαλβά του Λαζάρου και με μια βίγκαν μους σοκολάτας.

Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τα πιάτα που σερβίρονται στο brunch, αλλά μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα.

Τώρα ξέρεις πως μπορείς να προσφέρεις πραγματικά την βοήθεια σου σε κάτι χρήσιμο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. Τι καλύτερο από το να συνδυάζεται η διασκέδαση με την αλληλεγγυη.