Μία Πολίτισσα γλυκαίνει την πόλη μας. Η Ζουμπουρλού.

Ο Όμιλος Καστελόριζο έχει φέρει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας την Ζουμπουρλού, μια αρχοντική οικοδέσποινα απο την Κων/πόλη, η οποία καθημερινά μας προσφέρει παραδοσιακά πολίτικα γλυκά, λαχταριστές πίτες, γνήσιο ελληνικό καφέ αλλά και πιο μοντέρνα επιδόρπια.

 

 

Εκτός από το μενού, το οποίο υπαγράφει ο Executive Pastry Chef Τάσος Ζησόπουλος, και η διακόσμηση ακολουθεί τα πρότυπα της Ανατολής. Πλούσιο χαλί επενδύει τους τοίχους και το ταβάνι, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι φωτίζουν το χώρο, ενώ υπάρχουν αρκετά στοιχεία διάσπαρτα που μας φέρνουν στο μυαλό την Πόλη.

Η Ζουμπουρλού by Food Around Greece
Η Ζουμπουρλού by Food Around Greece

Το Food around Greece έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ζουμπουρλού. Χαρακτηριστικά θυμόμαστε ένα καλοκαιρινό βραδάκι στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος να απολαμβάνουμε τα γλυκά μας ακούγοντας live μουσική που έτυχε να υπάρχει εκείνη την ημέρα στην πλατεία του Ψυρρή, όπως συμβαίνει αρκετά τους καλοκαιρινούς μήνες σε αυτό το μοναδικό μέρος της Αθήνας που σφίζει από ζωή.

Έχουμε δοκιμάσει προφιτερόλ τόσο με μπουένο, όσο και με σοκολάτα γάλακτος. Σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι πεντανόστινο και σε κάθε μπουκιά νιώθεις την ποιότητα. Επίσης έχουμε τιραμισού και σοκολατόπιτα. Την επόμενη φορά θα προτιμήσουμε το δυσεύρετο Βυζαντινό, το οποίο στην βάση του έχει Ραβανί και από πάνω μια κρέμα με πορτοκάλι και κανέλα. Μας τρέχουν τα σάλια!

 

Βέβαια, εκτός από τα γλυκά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αλμυρές πίτες-με χειροποίητο φύλλο, σε ένα καλό πρωινό ή brunch και να συνοδεύσετε το φαγητό σας με καφέ, τσάι, σοκολάτα ή κάποιο αλκοολούχο ποτό αν έχετε κέφια!

Είναι γεγονός πως η πλατεία του Ψυρρή φιλοξενεί ένα διαμάντι για τη γαστρονομία της Αθήνας. Το πάντρεμα της πολίτικης ζαχαροπλαστικής με τις επιταγές της εποχής και την ποιότητα που χαρακτηρίζει την Ζουμπουρλού οδηγεί κάθε έναν από εμάς σε μια ανεπανάληπτα γευστική και Ανατολίτικη εμπειρία.

  • Οδός Αισχύλου 4,  πλατεία Ηρώων, Ψυρρή
  • 210 331 4854