Θέλαμε καιρό να επισκεφθούμε την τρατορία του Ονούφριου και επιτέλους τα καταφέραμε! Φάγαμε γνήσια ιταλικά πιάτα και ήπιαμε κόκκινο κρασί σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές ταβέρνες που βρίσκονται στα χωριά της Ιταλίας.

Η γιαγιά του Ονούφριου ήταν ιταλίδα με αποτέλεσμα ο ίδιος να επισκέπτεται συχνά την γειτονική μας χώρα και να γίνει γνώστης της κουλτούρας της. Είχε όραμα να φέρει στην Ελλάδα μια αυθεντική ιταλική τρατορία, όπως και έκανε. Να σημειώσουμε ότι, όπως πολύ σωστά μας πληροφόρησε ο Ονούφριος, τρατορία είναι η παραδοσιακή ιταλική ‘’ταβέρνα’’ και δεν σερβίρει καθόλου πίτσα.

 

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Παγκράτι απο το 2017 και μας σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα απο την κεντρική, νότια και βόρια Ιταλία. Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιεί ο Ονούφριος είναι φρέσκα και τα φτιάχνει ο ίδιος. Όπως επίσης τις σάλτσες και τα γλυκά. Εμείς δοκιμάσαμε δύο μακαρονάδες. Την Πουτανέσκα η οποία απαρτίζεται απο μαύρες παπαρδέλες με μελάνι σουπιάς, αντζούγια, κάππαρη, ελιές, πεπεροντσίνο και ξύσμα λεμονιου. Η άλλη μακαρονάδα που δοκιμάσαμε ήταν με γκοργκοντζόλα και αχλάδι. Και οι 2 ήταν πολύ νόστιμες, ποιοτικές αλλά η δεύτερη μας κατέπληξε! Αν την δοκιμάσετε, περιμένουμε feedback!

Αν είστε vegan μπορείτε να φάτε στην τρατορία του Ονούφριου, αλλά θα πρέπει να τον ενημερώσετε νωρίτερα, καθώς τα φρέσκα ζυμαρικά περιέχουν αυγό και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ξερά.

Χαλαρή μουσική, αρχοντικό σπίτι, πολύχρωμη αυλή και φυσικά το φαγητό δημιουργούν ένα συνοθήλευμα ιταλικών στοιχείων που κάνουν την γαστρονομική εμπειρία μοναδική.