Ένα διαφορετικό χούμους, χωρίς έντονη γεύση από ρεβίθι ή ταχίνι. Είναι γεμάτο πρωτεΐνη από τα ρεβίθια, καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο και το ταχίνι, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Είναι ιδανικό για να μπει σε σάντουιτς, σε σαλάτες ή να συνοδεύσει στικς λαχανικών για ένα υγιεινό σνακ. Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 μέρες.
Υλικά:
215 γρ βρασμένα ρεβίθια
145 γρ ψητή/βραστή κολοκύθα
80 γρ νερό από αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια
1 κ.σ ταχίνι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.σ μουστάρδα
1 κγ πάπρικα
1/4 κγ κάρυ
1/4 κγ κύμινο σε σκόνη
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
-Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
-Μεταφέρουμε σε ένα τάπερ και αφού κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.