Υγιεινά brownies με γλυκιά κολοκύθα

Τα έφτιαξα και τα ξανά έφτιαξα μέχρι να βρω την καταλληλη συνταγή, αλλά την βρήκα και σήμερα με μεγάλη μας χαρά την μοιραζόμαστε μαζί σας.
Ένα πολύ αφράτο brownie, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και βούτυρο. Είναι κατάλληλο για πρωινό, για ενδιάμεσο σνακ ή για ένα θρεπτικότερο επιδόρπιο.
Πάμε να δούμε την συνταγη!

Υλικά:

190 γρ πουρέ κολοκύθας
105 γρ μέλι
3 κ.σ λάδι καρύδας σε υγρή μορφή
1 αυγό
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ κακάο
90 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ μαγειρική σόδα
1/4 κγ αλάτι
Σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά
Για σάλτσα σοκολάτας:
50 γρ μαύρη σοκολάτα
2 κ.σ λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι, το λάδι καρύδας, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Αν χρησιμοποιήσουμε σταγόνες σοκολάτας τις προσθέτουμε κι αυτές τώρα.
-Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ είτε λαδωμένη, είτε με λαδόκολλα και ψήνουμε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
-Για την σάλτσα σοκολάτας θα τοποθετήσουμε σε ένα μπολ την μαύρη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας και θα τελειώσουμε στο μικροκυμάτων.