Της Ρόδου τα γλυκά έχουν ένα όνομα. Στάνη!

Τρεις γενιές πίσω μας πήγε η Γκιουλέ, καθώς μας εξιστορούσε πως ο παππούς της ο Ιμπραήμ Σαρρή Χασάν ερχόμενος από την Τουρκία αποφάσισε να ανοίξει ένα γαλακτοπωλείο. Το εγκαινίασε το 1952 και το ονόμασε Στάνη, αφού πουλούσε προϊόντα με βάση το γάλα. Ρυζόγαλα, κρέμες και γιαούρτια. Με το πέρασμα των χρόνων το μαγαζί πέρασε στα χέρια των παιδιών του Ιμπραήμ και εμπλουτίστηκε με περισσότερες επιλογές. Πλέον στα καταστήματα Στάνη, μπορείτε να βρείτε κρέμες, γλυκά, παγωτά, κεράσματα, τούρτες και αλμυρά σνακ.

Ζητήσαμε από την Γκιουλέ να μας πει ποια γλυκά θα μας πρότεινε να δοκιμάσουμε από το μαγαζί της. Η απάντηση ήταν γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς, κανταΐφι με παγωτό και κορμός σοκολάτας με παγωτό. Εμείς θα προσθέσουμε και την χαρακτηριστική κρέμα της Στάνης, την οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Στην Ρόδο υπάρχουν 5 καταστήματα που φέρουν το όνομα Στάνη. Το μεγαλύτερο είναι στο κέντρο της Ρόδου στην Αγία Αναστασία. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Ιξιά, στον Ιαλυσό, στο Ροδίνι, και στην Εθνικής Αντιστάσεως. Όλα τα καταστήματα ανήκουν σε μέλη της οικογένειας, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα του franchise και η επέκταση της αλυσίδας.

Αυτό που έχει κάνει την Στάνη να ξεχωρίσει είναι η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, καθώς και οι μυστικές συνταγές. Παράδοση που αντέχει στον χρόνο και αναμνήσεις που ξυπνούν με μια μπουκιά. Αυτό σημαίνει Στάνη.

  • Αγίας Αναστασίας 28, Ρόδος 851 00
  • 2241 031991