Έχει έρθει αυτή η στιγμή του χρόνου φίλοι μας! Κάθε Οκτώβριο η γλυκιά κολοκύθα πρωταγωνιστεί, ειδικά στα γλυκά. Παρατηρήσαμε όμως πως δεν είχαμε συνταγή για τηγανίτες με γλυκιά κολοκύθα, οπότε την φέραμε! Το καλύτερο πρωινό για να ξεκινήσεις τα κρύα πρωινά του Οκτωβρίου. Όχι μόνο γιατί είναι στην διάθεση των ημερών, αλλά είναι υγιεινή, χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, με..σοκολάτα! Με λιωμένη σοκολάτα βασικά! Δεν θες να αντισταθείς και δεν υπάρχει λόγος!! Πάμε να την φτιάξουμε! Για 8 τηγανίτες λοιπόν έχουμε:
Υλικά:
¾ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
½ κούπα νιφάδες ή πίτουρο βρώμης
½ κούπα πουρές κολοκύθας
½ + ¼ κούπα + 6 κσούπας νερό
½ κούπα μαύρη σοκολάτα
2 κσούπας τριμμένο λιναρόσπορο
1 κσούπας κορν φλάουρ
1 κσούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κγ μπέικιν πάουντερ
½ κγ κανέλα
¼ κγ μοσχοκάρυδο
¼ κγ τζίντζερ σε σκόνη
¼ κγ αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ ή ένα ποτηράκι βάζουμε τον λιναρόσπορο μαζί με 6 κσούπας νερό και αφήνουμε στην άκρη να πήξει.
Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μούλτι, ώστε να τις κάνουμε σκόνη. Τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζιντζερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κολοκύθα στο μούλτι μαζί με ¼ νερό για να διαλυθεί πλήρως και να γίνει πουρές. Το μεταφέρουμε σε μια κούπα για να μετρήσουμε πόσο είναι. Θέλουμε περίπου ¾ κούπα από το μείγμα κολοκύθα-νερό.
Ρίχνουμε και την κολοκύθα στο μπολ με τα στερεά, τον λιναρόσπορο, το εκχύλισμα βανίλιας, ½ κούπα νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και την σοκολάτα υγείας και ανακατεύουμε ξανά.
Ψήνουμε τις τηγανίτες σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι και έξτρα σοκολάτα!