Σπιτικά νιόκι κουνουπιδιού
Σου αρέσουν τα νιόκι; Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις τα δικά σου;
Τα νιόκι κανονικά φτιάχνονται από πατάτα και αλεύρι, εμείς όμως σήμερα σου έχουμε μια πιο υγιεινή εκδοχή με κουνουπίδι και αλεύρι ολικής. Το κουνουπίδι δεν το καταλαβαίνεις καθόλου στην γεύση. Η συνταγή βγάζει περίπου 4 μερίδες. Είναι προτιμότερο να τα πλάσεις την ώρα που θα τα βράσεις, γιατί αν τα βάλεις κάπου όλα μαζί υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.
Τα νιόκι τα καταναλώνεις όπως ακριβώς τα ζυμαρικά. Σε σάλτσα ντομάτας, με κιμά ή με οτιδήποτε σου αρέσει. Εμείς φτιάξαμε μια σάλτσα με γάλα και γλυκιά κολοκύθα. Δεν είδαμε μετρήσαμε ποσότητες, αλλά παρακάτω θα δεις την διαδικασία

Υλικά:

500 γρ πουρές κουνουπιδιού
1 κγ αλάτι
200 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
280 γρ αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ τυρί
Εκτέλεση:
-Βράζουμε το κουνουπίδι και το μεταφέρουμε σε ένα μούλτι για να το λιώσουμε. Θελουμε να γίνει κρέμα, να μην έχει καθόλου κομμάτια.
-Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε το ζυμάρι μας. Αν η ζύμη κολλάει το αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες να σφίξει.
-Σε μια επιφάνεια πασπαλίζουμε αλεύρι και παίρνουμε μικρά τμήματα κάθε φορά από την ζύμη μας. Πλάθουμε μεγάλα μπαστουνάκια (όπως φαίνεται στο βίντεο) και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα νιόκι.
-Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα θα ανέβουν στην επιφάνεια.
Εμείς αφού τα βράσαμε, ρίξαμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο, ψητή κολοκύθα, πάπρικα, Θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 4-5 λεπτά προσθέσαμε συμπυκνωμένο γάλα, τα νιόκι και τυρί μοτσαρέλα. Βγήκε απλά φανταστικό

- info@foodaroundgreece.gr