Ρεβίθια, κριθαράκι, λαχανικά

Υπέροχο φαγητό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Θρεπτικό, χορταστικό και vegan. Είναι σαν μια πηχτή σούπα, γεμάτο γεύση, βιταμίνες και αγάπη.
Πάμε αμέσως να το φτιάξουμε!

Υλικά:

1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα
185 γρ πατάτες
60 γρ σέλινο
560 γρ βρασμένα ρεβιθια
100 γρ κριθαράκι
 
3 κούπες νερό
1/4 κούπα διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κγ πάπρικα
1/2 κγ καρυ
1/2 κγ κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

-Άρχικά θα κόψουμε όλα μας τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια για να τα έχουμε έτοιμα.
-Σε μία κατσαρόλα θα ρίξουμε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει θερμοκρασία θα προσθέσουμε το κρεμμύδι.
-Μετά από 4 – 5 λεπτά που το κρεμμύδι θα έχει συρρικνωθεί λιγάκι θα προσθέσουμε όλα τα λαχανικά. Δηλαδή το καρότο, την πατάτα, το σέλινο και το σκόρδο.
-Επίσης σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και τα μπαχαρικά μας την πάπρικα, το κάρυ, το κύμινο και το φύλλο δάφνης.
-Όταν όλα μας τα λαχανικά θα έχουν συρρικνωθεί και έχουν πάρει χρώμα θα ρίξουμε στην κατσαρόλα και το κριθαράκι. Θα το σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά.
-Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας, τον σοτάρουμε κι αυτόν για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ρεβύθια και το νερό.
-Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-Αφήνουμε περίπου για 20 λεπτά το φαγητό να ψηθεί. Τα 20 λεπτά τα μετράμε από την ώρα που θα αρχίσει το νερό να βράζει. Όταν ψηθεί το φαγητό αν θέλουμε προσθέτουμε διατροφική μαγιά.
συνταγή με ρεβύθια