Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Σήμερα σου έχουμε ένα φαγητό εναλλακτικό. Πίτσα με βάση από κουνουπίδι και αλεύρι ολικής. Είναι μια πιο θρεπτική επιλογή και πολύ νόστιμη! Αν το έχεις παρακάνει με το φαγητό και θέλεις πίτσα, αυτή είναι μια πολύ καλή εναλλακτική. Ή μια πολύ ωραία ιδέα για βραδινό γεύμα!👌🏼🍷
Καθώς όμως δεν είναι ψωμί, μην περιμένεις να είναι τραγανή. Είναι μια πιο μαλακή πίτσα αλλά σου υποσχόμαστε ότι αξίζει να την δοκιμάσεις! Εμείς την λατρέψαμε❤️
Τα toppings που βάλαμε εμείς θέλαμε να είναι στο κλίμα της εποχής. Έτσι δεν βάλαμε σάλτσα ντομάτας, αλλά you do you! Πάμε να δούμε την συνταγή🙂

 

Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Υλικά:

Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

260 γρ κουνουπίδι ώμο
50 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 αυγό
1 κγ πάπρικα
1/2 κγ κύμινο
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι

120 γρ μοτσαρέλα
40 γρ φέτα light
4-5 λαχανάκια Βρυξελλών
1 κ.σούπας μουστάρδα
1 κγ μέλι

Εκτέλεση:

👉🏼Τρίβουμε το κουνουπίδι σε ένα μούλτι. Ίσα ίσα να τριφτεί και να γίνει σαν σκόνη. Δεν θελουμε να λιώσει και να γίνει πουρές.
👉🏼Μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
👉🏼Παίρνουμε το μείγμα μας, το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να σχηματίσουμε έναν κύκλο ομοιογενή. Η βάση της πίτσας πρέπει να είναι λεπτή για να είναι πιο ωραίο το αποτέλεσμα.
👉🏼Ψήνουμε την βάση για 25 λεπτά στους 170C.
👉🏼Βγάζουμε την βάση από τον φούρνο, προσθέτουμε τα toppings και ψήνουμε ξανά 170C για 30 λεπτά περίπου.

Πίτσα με βάση κουνουπιδιού