Με την Άρκα θα σαλπάρουμε για το πιο γευστικό ταξίδι!

Στην Μαρίνα της Λέρου, με θέα το ηλιοβασίλεμα και σε μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα απολαύσαμε τα περίφημα κοκτέιλς και το φαγητό του Arca-Skippers, το οποίο ύστερα απο 5 χρόνια είναι έτοιμο να πλεύσει προς νέες περιπέτειες. Και για να μην μας διαφύγει καμία λεπτομέρεια, σας παραθέτουμε αυτούσια τα λόγια των ιδιοκτητών του καταστήματος:

 

“Παραμένοντας προσηλωμένοι στο στοχο μας, που δεν ειναι αλλος απο το  να δημιουργήσουμε αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες για εσάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με τον Μιχάλη Μάρθα, έναν από τους καλύτερους σεφ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Έχοντας εκπαιδευτεί αλλα και δουλέψει σε μερικά από τα καλύτερα (με αστερια Michelin) εστιατόρια στον κόσμο και με τη μεγάλη του αγάπη για την ελληνική κουζίνα, ο executive chef Μάρθας δημιούργησε ένα μοναδικό μενού που συνδυάζει τη «συγχρονη» μαγειρική με τις τοπικές γεύσεις και τα «αρώματα» της Λερου. Το μενού θα ετοιμαζεται καθημερινά απο το Chef de Cuisine Διονύση Αναστασόπουλο και την ομάδα του.

Παντα πιστεύαμε στην ιχνηλασιμότητα των τροφίμων, δηλαδη στο «να γνωρίζουμε από πού προέρχεται το φαγητό» και για αυτο το λογο επιλέγαμε προσεκτικά τους προμηθευτές μας. Φέτος κάνουμε «ένα βήμα παραπέρα» δημιουργώντας τον δικό μας λαχανόκηπο, φέρνοντας τοπικά, φρέσκα προϊόντα εποχής κατευθείαν στο τραπέζι σας (farm to table).

Σεβομενοι το περιβαλλον, στοχεύουμε σε μια προσέγγιση μηδενικών αποβλήτων δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων και στη μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης (zero waste management).

Ως κοινότητα που μοιράζεται παρόμοιες αξίες, προσδοκίες και όνειρα, αποφασίσαμε να μετονομάσουμε το Skipper’s σε Arca, το οποίο στα λατινικά σημαίνει Ark, ένα πλοίο που προσφέρει προστασία, ασφάλεια και καταφύγιο για οτιδήποτε εκτιμούμε. Ελάτε να πλεύσουμε μαζί λοιπον με την Άρκα, για άλλη μια αξέχαστη σεζόν!”

Στην Άρκα λοιπόν, δίπλα στη θάλασσα θα πιούμε και θα φάμε παρέα πιάτα υψηλής γαστρονομίας, σε συναρπαστικούς συνδυασμούς και μοναδικές γεύσεις. Τι λέτε, θα σαλπάρουμε;

  • +0030-2247026600
    +0030-6942819036
  • Τεμενιων, Λακκί 854 00