Μακαρονάδα με πέστο από μπρόκολο και κοτόπουλο
Μια εύκολη και διαφορετική μακαρονάδα για τις μέρες που θελουμε να φάμε κάτι ιδιαίτερο και comfort. Είναι όσο πιο υγιεινή μπορούσαμε να την κάνουμε. Χρησιμοποιήσαμε λιγκουίνι ολικής άλεσης, στήθος κοτόπουλο και γραβιέρα. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πιο άπαχο τυράκι. Επίσης, δεν βάλαμε κάποια κρέμα (κρέμα γάλακτος, σόγιας κτλ) με αποτέλεσμα η μακαρονάδα να είναι πολύ ζουμερή και κρεμμώδης όταν φτιαχτεί και θα πρέπει να καταναλωθεί εκείνη την στιγμή. Αν θέλεις να την φας πιο μετά θα σου προτείναμε να προσθέσεις λίγο κρέμα. Θα τα πούμε όλα στις οδηγίες. Η μακαρονάδα είναι για 2 άτομα. Πάμε να την φτιάξουμε!

Υλικά:

300 γρ λιγκουίνι ολικής άλεσης
175 γρ μπρόκολο ωμό
170 γρ στήθος κοτόπουλο
50 γρ γραβιέρα
25 γρ τυρί τριμμένο επιλογής (βάλαμε σκληρό τυρί Δανίας)
1/2 κρεμμύδι
2-3 κσ ελαιόλαδο
1/2 κγ κύμινο σε σκόνη
1/2 κγ δεντρολίβανο αποξηραμένο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή σόγιας προαιρετικά
Νερό για το βράσιμο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
👉🏼Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και τα ζυμαρικά μας με λίγο αλάτι για να βράσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μπρόκολο.
👉🏼Ταυτόχρονα κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
👉🏼 Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
👉🏼Βάζουμε το μπρόκολο σε ένα multi μαζί με 1/4 κούπα νερό από αυτό που έβρασε και το κάνουμε κρέμα.
👉🏼Ξεπλένουμε λίγο την κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο θα προσθέσουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά.
👉🏼Όταν ροδίσει το κρεμμύδι μας θα ρίξουμε το λιωμένο μπρόκολο, το αλατοπίπερο (και την κρέμα αν χρησιμοποιήσετε) και μετά από 3 λεπτά θα ρίξουμε τα μακαρόνια μας και 1 κούπα νερό από αυτό που έβρασε το μπρόκολο.
👉🏼Όταν τα υγρά θα έχουν σχεδόν απορροφηθεί θα προσθέσουμε και τα τυράκια μας. Θα ανακατέψουμε καλά την μακαρονάδα μας και είναι έτοιμη για την σερβίρουμε.

- info@foodaroundgreece.gr