Κοτόσουπα με κοφτό μακαρονάκι
Η απόλυτη comfort σουπίτσα με αυγολέμονο(είναι πανεύκολο μην ανησυχείς καθόλου!), χωρίς βούτυρο, χωρίς έτοιμους ζωμούς και πανεύκολη! Σήμερα δεν θα μακρηγορήσουμε. Πάμε κατευθείαν στη συνταγή!

Υλικά:

240 γρ κοτόπουλο φιλέτο
1.300 ml νερό
1 κούπα κοφτό μακαρονάκι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπα κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
2 καρότα
90 γρ σέλινο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κγ σκόνη κάρυ
1/4 κγ σκόνη κύμινο
1/4 κγ αποξηραμένο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
-Αρχικά θα κόψουμε όλα τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια όπως είναι το κοφτό μακαρονάκι. Στον βραστήρα θα ετοιμάσουμε το νερό μας να είναι ζεστό.
-Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι. -Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κοτόπουλο.
-Όταν ψηθεί το κοτόπουλο θα ρίξουμε στην κατσαρόλα το κάρυ, το κύμινο, το δεντρολίβανο, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο. Θα ανακατέψουμε καλά και θα τα αφήσουμε να ψηθούν για 6 – 7 λεπτά.
-Σβήνουμε με το κρασί.
-Αφού εξατμιστεί πλήρως το αλκοόλ θα ρίξουμε και το νερό στην κατσαρόλα. Σε αυτό το σημείο αλατοπιπερώνουμε.
-Όταν το νερό είναι σε σημείο βρασμού θα προσθέσουμε το μακαρονάκι.
-Βγάζουμε από την κατσαρόλα 1/2 κούπα νερό για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
-Σε ένα μπολ θα σπάσουμε ένα αυγό και θα προσθέσουμε τον χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό από την σούπα μας ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
-Μετά από 10 λεπτά όπου τα ζυμαρικά θα έχουν βράσει, η σούπα μας είναι έτοιμη. Θα βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και θα προσθέσουμε το αυγολέμονο μας αργά και σταδιακά ανακατεύοντας τη σούπα μας ταυτόχρονα.
-Δοκιμάζουμε για να διορθώσουμε την γεύση μα βάση τα γούστα μας σε σχέση με το αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

- info@foodaroundgreece.gr