Η ιστορία του Food around Greece

Το Food around Greece γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο Ιnstagram. Σκοπός του ήταν και είναι να παρέχει πληροφορίες και εικόνες από πιάτα σε εστιατόρια σε-ενδιαφερόμενους να τα επισκεφθούν-foodies. Βέβαια στη λίστα έχουν προστεθεί και άλλοι σκοποί, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Γεια σας! Είμαστε η Γεωργία και ο Ηλίας, ένα ζευγάρι που αγαπάει το φαγητό, αγάπαει να μαγειρεύει, να βγαίνει έξω και φυσικά, να τρώει. Δημιουργήσαμε την σελίδα μας στο Instagram @foodaroundgreece (κάνε ένα follow, αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και το μπλογκ μας, ώστε να μαζευτούμε εδώ όλοι οι food lovers, να μιλάμε, να λέμε τις σκέψεις μας περί φαγητού και να μοιραζόμαστε νόστιμες συνταγές. Γι’αυτό feel free να μοιραστείς μαζί μας τις δικές σου προτάσεις!

Τον Σεπτέμβριο του 2016 λοιπόν, ξεκίνησε η καινούργια μας ζωή στην Αθήνα. Ως επίδοξοι foodies που ήμασταν, ψάχναμε να βρούμε τα καλύτερα εστιατόρια, τις πιο καλαίσθητες καφετέριες, τα πιο ψαγμένα μπαράκια! Ήταν μια συνεχής αναζήτηση και ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι. Τραβούσαμε συνεχώς φωτογραφίες τις οποίες αναρτούσαμε στους προσωπικούς μας λογαριασμούς. Είχαμε μαζέψει τόσες πολλές και η δημιουργία μιας σελίδας, ώστε να βρίσκονται κάπου όλες μαζί ήταν αναμενόμενη. Ανοίξαμε το προφίλ, ποστάραμε όλες τις φωτογραφίες, γράφαμε τι φάγαμε και που και ο κόσμος που μας βρήκε δεν άργησε να αγαπήσει αυτό το εγχείρημα.

Αργότερα ήρθε στη ζωή μας η μαγειρική με αγνά υλικά, μάθαμε να μαγειρεύουμε υγιεινά και νόστιμα, εμφανίστηκε μπροστά μας η φιλοσοφία του vegan. Και τότε, ακόμα ένας σκοπός προστέθηκε. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορείς να τρως απολαυστικά φαγητά και συνάμα υγιεινά, μπορείς να τρως κολασμένα γλυκά που δεν περιέχουν βούτυρο και αβγά και εμείς θα σου δείξουμε το πως.

Εδώ λοιπόν, θα βλέπεις τα αγαπημένα μας εστιατόρια, τις δικές μας συνταγές και εννοείται παραδοσιακά τρόφιμα από τις περιοχές που θα επισκεπτόμαστε. Ελπίζουμε να κάνεις αυτό το ταξίδι μαζί μας και να το απολαύσεις όσο εμείς. Ελπίζουμε το Food around Greece να είναι μέρος για σένα, όπου θα αντλείς πληροφορίες, έμπνευση, γνώση και φυσικά διασκέδαση!