Μια από τις αγαπημένες μας συνταγές τον τελευταίο καιρό. Η γλυκιά πίτσα είναι εύκολη και μπορεί να προσαρμοσθεί σε κάθε γούστο. Εμείς θα σου δώσουμε την βασική συνταγή για το ζυμάρι και την σοκολάτα και μετά παίζεις εσύ όπως σ´αρέσει. Θέλεις φράουλες; Θέλεις μπανάνα; Θέλεις κάστανα; Δικό σου! Εμείς σου έχουμε ήδη 2 προτάσεις. Η πρώτη γλυκιά πίτσα έχει σοκολάτα, μήλο, αμύγδαλο και ταχίνι. Η άλλη έχει σοκολάτα, αμύγδαλο και φράουλα. Να σημειώσουμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι σοκολάτα θέλεις, ότι γιαούρτι θέλεις (φυτικό ή ζωικό) και ότι γάλα θέλεις (φυτικό ή ζωικό)
Εσύ τι λες να βάλεις στη δικιά σου;
Υλικά:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ καστανή ζάχαρη 1/4 κγ αλάτι 100 γρ γιαούρτι
-Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε. -Προσθέτουμε το γιαούρτι, το νερό, ανακατεύουμε και πάλι. Πλάθουμε καλά το ζυμάρι μας. -Το τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και με έναν πλάστη σχηματίζουμε την βάση της πίτσας. Έναν κύκλο όσο μεγαλύτερο και λεπτό μπορούμε. -Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας με το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. -Μετά από 20 λεπτά το βγάζουμε από τον φούρνο. Τοποθετούμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και την λιώνουμε είτε στο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί. -Απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο ζυμάρι μας και βάζουμε ότι άλλα toppings θέλουμε. -Ψήνουμε στους 180C για άλλα 10 λεπτά ώστε να δέσουν όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.