Γαριδομακαρονάδα

Μακαρονάδα σε ένα σκεύος πολύ πολύ μελωμένη, χωρίς βούτυρο, μόνο με ελαιόλαδο!
Η μέθοδος του να την φτιάχνεις ολοκληρωτικά σε ένα σκεύος κάνει την θαλασσινή γεύση πιο έντονη, την σάλτσα πιο πλούσια και την μαγειρική πιο εύκολη!
Πάμε να την φτιάξουμε!

 

Υλικά:

1/4 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπα γλυκό κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ κατεψυγμένες γαρίδες
500 γρ χυμό ντομάτας

275 γρ ξερά ζυμαρικά
1+1/3 κούπα νερό από βραστήρα
4 γρ φρέσκο βασιλικό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

-Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
-Μετά από 2 λεπτά Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ένα φύλλο δάφνης.
-Όταν έχουν καραμελώσει τα λαχανικά θα προσθέσουμε τις γαρίδες και τον βασιλικό.
-Όταν οι γαρίδες ψηθούν σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ θα προσθέσουμε τον χυμό ντομάτας και μετά από ένα λεπτό θα προσθέσουμε το νερό και τα ζυμαρικά.
-Αλατοπιπερώνουμε.
-Όταν έχουν βράσει τα μακαρόνια και σάλτσα είναι πηκτή η μακαρονάδα είναι έτοιμη. Αν σας βγει γρηγορότερα το νερό απλά προσθέτετε λίγο. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν κάτω τα μακαρόνια.