Βρώμη στον φούρνο με γλυκιά κολοκύθα.

Μια συνταγή πανεύκολη, πολύ θρεπτική και απίστευτα νόστιμη. Με γλυκιά κολοκύθα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, μέλι.. φωνάζει χειμώνας και χουχούλιασμα. Έχουμε φτιάξει αρκετές συνταγές με baked oatmeal, αλλά θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας🧡
Είναι τέλεια επιλογή για πρωινό μαζί με λίγο γιαουρτάκι και έναν ζεστό αχνιστό καφέ!

Υλικά:

210 γρ ψητή κολοκύθα
60 γρ μέλι/ σιρόπι σφενδάμου
35 γρ αμυγδαλοβούτυρο/φυστικοβούτυρο/φουντουκοβούτυρο
85 γρ γάλα αμυγδάλου/βρώμης/σόγιας
125 γρ αλεσμένη βρώμη
1 κ.σ σουσάμι
1 κ.σ λιναρόσπορο τριμμένο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ κανέλα
1/4 κγ τριμμένο τζιντζερ
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1/8 κγ γαρύφαλλο
1/8 κγ αλάτι
1 βανλλίνη

Εκτέλεση:

-Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με κανέλα και αλάτι και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά.
-Όταν ψηθεί την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τελειώνουμε.
-Προσθέτουμε το μέλι και το καρπό βούτυρο μας και ανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
-Ρίχνουμε την(αλεσμένη στο μούλτι) βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλλίνη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το Τζίντζερ, την κανέλα, το σουσάμι, το λιναρόσπορό και ανακατεύουμε καλά.
-Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
-Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με γιαούρτι, μπανάνα ή ότι άλλο μας αρέσει.