Τα πιο αφράτα, νόστιμα και γρήγορα ψωμάκια που έχω φτιάξει ποτέ! Χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονή. Γίνονται σε ότι μορφή θέλεις. Bagels, στρογγυλά ψωμάκια, 4 μικρά, 2 πιο μεγάλα. Εσύ αποφασίζεις. Και γίνονται επίσης πολύ εύκολα veganized! Γίνονται με γιαούρτι σόγιας, αμυγδάλου, καρύδας ή ζωικού. Εμείς χρησιμοποιήσαμε γιαούρτι 2% και βγήκαν καταπληκτικά. Πάμε να τα φτιάξουμε!
Υλικά:
1 κούπα+έξτρα για το πλάσιμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κούπα γιαούρτι
2 κγ μπέικιν πάουντερ
¾ κγ αλάτι
1 αυγό(προαιρετικά)
Σουσάμι για πασπάλισμα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά όσο αλεύρι χρειάζεται ακόμα στο μπολ και πλάθουμε ταυτόχρονα την ζυμή μας.
Σχηματίζουμε μικρά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.
**Το πόσο αλεύρι θα χρειαστούμε εξαρτάται από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε. Εμείς χρειαστήκαμε έξτρα ½ κούπα. Αν το γιαούρτι είναι πιο ρευστό σίγουρα θα χρειαστείς παραπάνω.